Ana Sahne Performansları

Engelim Olmayın Derneği
Engelim Olmayın Derneği Ritim Grubu

Kalbimizdeki ve zihnimizdeki engelleri aşıyoruz!

Engelim Olmayın Derneği’nin birbirinden güzel çalışmalarına bir yenisi eklendi.. Engelli ve engelsiz çeşitli yaş grubundan kursiyerler eşliğinde hazırlanan Ritim ve Drama performansı, ilk defa Badem Çiçeği Festivali’nde sahne alacak.

Engelim Olmayın Derneği, Datça’da yaşayan engellilerin ve bakıma muhtaç yaşlıların sorunlarına çözüm yolu bulmak ve yaşam kalitelerini artırmak amacıyla 2015 yılında kuruldu. Kurulduğu günden bu yana Datça merkezinde ve köylerinde yaşayan engelliler ile iletişim halinde çalışmalarını sürdüren dernek İçişleri Bakanlığının sosyal projeler için derneklere verdiği yardım uygulamaları kapsamında, “Engelim Olmayın” isimli proje ile yardım almaya da hak kazandı.

Proje kapsamındaki engelli bireyler ve ailelerine yönelik mesleki eğitim kursları arasında seramik, dikiş, mum, el sanatları, reklam ve promosyon malzemelerine baskısı ve tasarımı ile ilgili eğitimler yer alıyor.

 

Betçe Korosu
Betçe Sanat Merkezi Folklor Ekibi

Şef Osman Gönen Karadeniz önderliğinde çalışmalarını yürüten Betçe Sanat Merkezi Folklor Ekibi, bu sene de festivalde bizlerle olacak! Festivalin ilk senesinde, Betçe Korosunun türküleriyle duygulanmış, sevinmiş, dans etmiştik… Yörenin kültürünü, tarihini bizlere yaşatması sebebiyle, belki de bizi en çok onlar etkiledi… Bu coşkuyu her beraber bir kez daha yaşamaya, hep beraber meydanlarda türkü söyleyip göbek atmaya davetlisiniz…

Yazı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bünyesinde çalışmalarını sürdürmekte olan Betçe Sanat Merkezi, Betçelilerin katılımlarıyla türlü sanatsal etkinliklerde bulunmaktadır. Folklor ekibimiz, unutulmuş olan birçok yöre türkülerimizi ve halk oyunlarımızı yeniden canlandırmış ve halkımızın beğenilerine sunmuştur. Badem Çiçeği Festivali süresince de bu oyun ve türkülerden örnekler sunacaklardır.

 

Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu
Bodrum Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu Folklor Ekibi

Bodrum Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu öğrencilerinden oluşan bir ekip Badem Çiçeği Festivalinde aralarında Kerimoğlu da bulunan beş farklı yöreden (Gaziantep, Artvin, İzmir, Trabzon, Van) oluşan bir potpori ile izleyenleri kendilerine hayran bırakacak. Şimdiden güzel yürekleri ve gönüllü katılımları sebebiyle kendilerine teşekkür ediyor, festival için sabırsızlanıyoruz!

 

Bodrum Bandosu

Bodrum Bandosu

Bodrum Bandosu Badem Çiçeği Festivali’ne Renk Katmaya Hazırlanıyor!

2016 yılında Bodrum’da kurulan Bodrum Bandosu Latin, Pop, Balkan ve Türk ezgileri çalan son derece neşeli bir ekip. Grup elemanları tecrübeli, aktif ve emekli bandoculardan oluşuyor. Hepsi de akademik müzik eğitimi almış. Bugüne kadar Bodrum ve çevresinde birçok açılış, festival, spor etkinliği, kortej, resmi bayramlar, özel günlerde ve otellerde performans gösteren Bodrum Bandosu 8 Şubat 2019’da festival açılış kortejine eşlik etmeye hazırlanıyor. Tüm Datça halkını ve festival ziyaretçilerini 13.00’da gerçekleşecek festival açılış kortejine bekliyoruz!

 

Datça Müzik Sevenler Derneği

Datça Müzik Sevenler Derneği

Datça Müzik Sevenler Derneği ile Türkülere Selam Ediyoruz…

Badem Çiçeği Festivali kapsamında sahne alacak olan Datça Müzik Sevenler Derneği ile Ege türkülerine doyacağız!

İstanbul Belediye Konservatuvarı (İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı) Türk Halk Müziği mezunu Sönmez hoca ve şefliğinde çalışmalarına devam eden Datça Müzik Sevenler Derneği Türk Halk Müziği Grubu festivalde bizlerle olacak. Yaz kış aralıksız çalışan ve Datça’da bu yıl en fazla konser vermiş olan ekip, festival için hazırladıkları özel repertuvarları ile sizlerle buluşmak için sabırsızlanıyor!

2010 yılında kurulmuş olan Datça Müzik Sevenler Derneği, kanun ve ses sanatçısı Mehmet Can hoca ve şefliğinde Türk Sanat Müziği çalışmalarına başlamıştır. Bülent Ecevit Kültür Merkezi ve Açık Hava Tiyatro Sahnesinde geniş kalabalıklara lezzetli konserler vermiştir. Daha sonra Ali Ekber hoca ve şefliğinde Türk Halk Müziği grubu kurulmuştur. Değerli ozanlarımızdan değişik yörelerden oluşan zengin repertuvarı ile birçok konser veren grubun 2011 yılından bu yana Türk Halk Müziği hoca ve şefliğini Suna Sönmez yürütmektedir.

 

Dört Keman

Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Keman Dörtlüsü Badem Çiçeği Festivali’nde!

Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Keman Dörtlüsü; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanlarından oluşuyor. 1.Keman Dr. Öğr. Üy. Samir GÜLAHMEDOV; 2. Keman Öğr. Gör. Lillia CALİNCOVA; 3. Keman Dr. Öğr. Üy. Beyzagül KAPÇAK IŞIKSUNGUR ve 4. Kemanda Dr. Öğr. Üy. Şeydagül KAPÇAK ile keman dörtlüsü oda müziği çalışmalarına, dört keman için yazılmış eser repertuvarını tanıtmak ve repertuvara katkı sağlamak amaçlı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından desteklenen, Bilimsel Araştırma Projesi dahilinde de ülke içi ve dışında konserler vermekte.

Dörtlünün repertuvarında Etnik Müziğin, Klasik Batı Müziğinin ve Klasik Türk Müziğinin çeşitli tınılarından oluşan eserler yer alıyor. Müziğin farklı notalarıyla izleyicilerine unutulmaz bir konser vermeye hazırlanan dörtlü Badem Çiçeği Festivali’nde misafirimiz oluyor.

 

Neşeli Patiler

Neşeli Patiler Dans Grubu

Datça’nın ennn neşeli grubu olmadan bir festival düşünülemezdi!!

Neşeli Patiler Dans Grubu, linedancing performansları ile bizi pozitif enerjiyle doldurmaya, patilerimizi hareket ettirmeye geliyor! Sokak hayvanları için varlığını sürdüren ve yardımlarla ayakta duran Neşeli Patiler Grubunun meydanda açacağı standa küçük de olsa bir katkıda bulunarak dört patili arkadaşlarımızı mutlu edebilirsiniz.

Neşeli Patiler Dans Grubu, 2018’de sokak hayvanlarına elden geldiğince mutlu bir yaşam sağlamak amacıyla Datça’da kuruldu. Datça’da yaşayan her meslekten kadından oluşan grup sokak hayvanlarına mama ve veteriner bakımı sağlayabilmek adına dans ediyor. Farkındalık çalışmaları sayesinde bir üniversite öğrencisinin okul masraflarına da katkıda bulunan Neşeli Patiler Dans Grubu, Badem Çiçeği Festivali’nde de sirtaki ve modern danslardan kesitler sunarken izleyicilere keyifli anlar yaşatmayı planlıyor. Kısacası Neşeli Patiler Dans ediyor, Datça sokaklarındaki kimsesiz canlar soluk alıyor.

 

Akademi Datça

Akademi Datça

Akademi Datça, 2017’den bu yana spor akademisi mezunu, uzmanlıklarını ve belgelerini tamamlamış antrenörler eşliğinde, çocuklar için jimnastik, bale, yaratıcı dans, zumba kids; yetişkinler için ise pilates, reformer, zumba, halk oyunları, Latin dansları, tango dersleri ile hizmet sunmaya devam eden bir akademi. Açıldığı günden beri Datça’da gerçekleşen özel, belediye ve kaymakamlığa ait tüm organizasyonlarda da etkinlikleri ile yer alıp destek oluyor.

Bu yıl da geçen yıl olduğu gibi Akademi Datça, 8-9-10 Şubat tarihlerinde Badem Çiçeği Festivali’ne katılıp özel olarak hazırladıkları jimnastik gösterileriyle bizlerle olacak. Gösteride okulun iki yılda çok büyük yol kat eden başarılı öğrencileri yer alıyor. Akademi Datça’nın bu güzel gösterisini kaçırmayın.

 

Point Dans Akademisi

Point Dans Akademisi ile Latin Ateşi Datça’da Yanıyor!

Point Dans Akademisi Marmaris’in muhteşem Latin gösterisine hazır mısınız?
5 yıldır faaliyette olan okul, kalabalık profesyonel ekibiyle Latin danslarının yanı sıra, Michael Jackson gibi özel performanslar ve sürpriz danslarıyla Badem Çiçeği Festivali’nde herkesi dansa davet ediyor! Yurt genelinde yarışmacılar çıkaran ve her yaştan katılımcılara dans dersleri veren Point Dans Akademisi kurslarını Datça’ya da taşımış. Festivalimizde bütün izleyicileri dahil edecekleri özel bir gösteri de sergileyecek olan Point Dans Akademisi Latin Ateşi şovunu heyecanla bekliyoruz!

 

Datça Koro Evi Mandolin Korosu

Datça Koro Evi, Mandolin Korosu

Mustafa Erol tarafından kurulan Datça Koro Evi ilk dönemlerinde daha çok solfej çalışmalarına ağırlık verdi. 2017 yılından itibaren öğrencilerin yoğun isteği üzerine solfej çalışmalarına mandolini de ekleyip çalışmalarını renklendirdi.

Böylece Datça’nın da mandolinli kadınlardan oluşan özel bir grubu oldu. Atölye çalışmaları ve konserler vererek faaliyetlerini Datça’da sürdürmekte olan Datça Koro Evi, Mandolin Korosu Badem Çiçeği Festivali misafirlerine içlerini ısıtacak bir müzik dinletisi yaşatacak. Festival kapsamındaki konserde “Yurt”, “Melodi”, “Santa Lucia”, “Dostluk”, “Barkarol” gibi özel parçalarıyla mandolin korosu ve solistleri bizlerle olacak.

 

Can Akşahin Datça'nın Pan Flütçüsü

Datça’nın Panflütçüsü Can Akşahin

Müzikle tanışması ilkokul yıllarına dayanan Akşahin, 8 yaşından 22 yaşına kadar belli aralıklarla piyano eğitimine devam etti. Bu yıllarda pek çok akademisyenin yanı sıra Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin piyanisti Naile Ahmedova ve ödüllü konser piyanisti Emre Şen’den özel ders alma fırsatı buldu. Bir Zamanlar Amerika filmi vesilesiyle Gheorghe Zamfir ile büyüleyici pan flütünü keşfetti ve hayatında yeni bir perde açılmış oldu.
Pan flüt üzerine sipariş ettiği kitap ve videolarla başlayan otodidaktik sürecin sonunda Türkiye’nin çeşitli turistik köşelerinde konuk sanatçı olarak sahne aldı.
2014-2017 yıllarında Romanyalı panflütçüler Madalin Luca ve Ovidiu Svart’dan Skype üzerinden ders aldı. Müzik eğitimine pan flüt virtüözü Stefan Stanciu ile flüt sanatçısı Yeşim Tezgören’den aldığı derslerle devam etmekte olup teknik etüt ve kayıt  çalışmalarından fırsat buldukça repertuvarını Datçalı müzikseverlerle paylaşmaktadır.
Badem Çiçeği Festivali’nin ikinci yılında da bizleri pan flütüyle büyüleyecek olan Can Akşahin’i dinlemeyi dört gözle bekliyoruz.

 

Datça Kent Konseyi Halk Oyunları Ekibi

Datça Kent Konseyi Halk Oyunları Ekibi

Kent Konseyi projeleri kapsamında iki yıldır folklor çalışmalarına devam eden 14 harika kadından oluşuyor bu ekip. Ege Bölgesi, Karadeniz ve Doğu yörelerimizin halk oyunlarından derlemeler yapan halk oyunları ekibi Badem Çiçeği Festivali’ndeki özel gösterileriyle misafirleri coşturma hazırlığında.

 

Yerel Tohum Derneği

Yerel Tohum Derneği Badem Çiçeği Festivali’nin Misafiri Oluyor!

Datça’da birçok ilke imza atan ve iki yıldır düzenlediği Yerel Tohum Şenlikleri’yle Datça’nın markası haline gelen Datça Yerel Tohum Derneği, festival boyunca Cumhuriyet Meydanı’nda sizlerle olacak. Türkiye’nin ilk ve tek tohum üreten derneği Datça Yerel Tohum, festivalde Datça’daki ekim alanında ürettiği tohumları ziyaretçileriyle de paylaşacak. Tohum dağıtımını kaçırmamanızı öneririz.

Ayrıca çocuklarınız Tohum Bulma Oyunu’na katılarak hem keyifli zaman geçirebilir hem de kendi ektiği tohumunu yetiştirebilir.
Derneğin önümüzdeki günlerde başlatacağı, yoğurttan, ekmek yapımına, tohumdan fide elde etmekten, hobi bahçelerine, sirke yapımına kadar çeşitli konularda başlatacağı workshoplar hakkında bilgi alabilir, ön kayıt yaptırabilirsiniz. İlk workshop olarak 09 Şubat tarihinde 13:00 – 14: 00 arasında Herbalist Derya Öncel’in düzenleyeceği Doğal, Zehirsiz Deterjan Atölyesi’ne Cumhuriyet Meydanı’ndaki standımızdan katılabilirsiniz. Festivalin üçüncü günü ise 13:30-14:00 saatleri arasında derneğin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Zeki Karacan sizlerle tohum üzerine ve ayrıca kimyasal gübre ve ilaç kullanmadan zehirsiz ve doğal ürün yetiştirilmesi konusunda söyleşi yapacak.

 

Yasin Kolaşin Datça'da Bademcilik

Datça’da Bademcilik ve Arıcılık

Tarım ekonomisti ve badem üreticisi Yasin Kolaşin, dünyada sadece Datça yarımadasında yetişen Datça’nın yerli badem çeşitlerini tanıtırken, gün geçtikçe artan kuraklığa karşı Datça’nın benzersiz susuz badem tarımının önemini anlatacak. Ayrıca Datça bademlerinin lezzetinin bilimsel sebeplerini açıklarken, yarımadanın en ünlü badem çeşidi olan Nurlu’nun özelliklerini ve önemini anlatacak.

Alper Kuyucu Datça'da Arıcılık

Datça’da kuşaklardır arıcılık yapan bir ailenin son kuşak temsilcisi olan Alper Kuyucu, Datça’nın bal çeşitlerini tanıtacak ve arıcılığı tüm yönleriyle anlatacak. Arıların tüm doğa ve özellikle bademcilik için önemini anlatırken, Datça ballarının lezzetinin sırlarını sizlerle paylaşacak…

Kendi deyimiyle babadan dededen bademci olan Gürkan Uzun, kendi bademliğindeki tecrübelerini ve özellikle bademciliğin zorluklarını anlatacak. Dört mevsim ayrı bakımı gereken bademciliğin zorluklarını anlatırken, özelikle badem tarımında yapılması gerene bakım, gübreleme, hasat gibi uygulamaların zamanlamalarından ve öneminden bahsedecek.

 

 

Metamorfoz Sanatevi Modern Dans Gösterisi

Metamorfoz Sanatevi Modern Dans Gösterisi

Festivalin en genç ekiplerinden biri olan Modern Dans Gösteri ekibi, yaklaşık bir yıldır Metamorfoz Sanatevi sahnesinde çeşitli gösteriler sergilemekte. Badem Çiçeği Festivali’nde ise altı kişilik bir grupla ilk büyük gösterilerine çıkmanın heyecanını yaşıyorlar!
Esneme ile başlayan çalışmaları yer hareketleri, ayakta hareketler, denge çalışmaları ve yürüyüş ile devam ederken, sonunda çocukların yaratıcılıklarını ve öz güvenlerini geliştirmeye yardımcı olan doğaçlama çalışması ile sonra eriyor. Modern Dans dersleri konservatuvar mezunu olan ve Köln Üniversitesi’nde Bale ve Modern Dans eğitimi almış deneyimli eğitmen/balerin Melike Büyükbay tarafından Metamorfoz Sanatevi’nde verilmekte. Onların bu heyecanına ortak olmak için sizi de festivalimize bekliyoruz!

 

Eski 45'likler Orkestrası

Datça Eski Kırk Beşlikler Orkestrası

Datçalı amatör müzisyenlerden oluşan “Datça Eski Kırk Beşlikler Orkestrası”, 2016 yılının başlarında Datça Barış̧ Müzik Topluluğu adıyla, küçük bir grup halinde ilk çalışmalarına başladı. 2017 yılı başındaki ilk konseri ile Datçalı müzikseverlerin karsısına çıktı. 2017 – 2018 yıllarında çeşitli festivallerde özel etkinliklerde sahne alan topluluk, 2017 sonbaharından itibaren Datça Eski Kırk Beşlikler Orkestrası adı altında çalışmalarını sürdürmektedir. Bu muhteşem orkestra birbirinden güzel parçalarıyla festival sahnesinde bizlerle!

Orkestra üyeleri
Piyano: Olga Azkara
Trompet: Mehmet Ünsalan
Tenor Saksafon: Ferhat Ünsalan
Alto Saksafon: Feyyaz Soyuer
Flüt, Soprano Saksafon: Filiz Yiğit
Flüt: Şefik Vural
Perküsyon: Ergin Şimşek
Bateri: Ercan Özek
Solistler: Feryaz Azkara Soyuer, Bülent İmre